Nieuwsoverzicht

GraauwRock in nieuwe Zeeuwse reisgids !!

Reisgids Zeeland

Geplaatst 10 mei 2017.

Lions Cultuurprijs 2016 gewonnen !!

♪ Lions Cultuurprijs 2016 toegekend aan Stichting GraauwRock ♪ We hebben de Loins Cultuurprijs gewonnen! Altijd leuk zo'n waarderingsprijs! Voor het tweede jaar kent de Lions club Oost Zeeuws Vlaanderen de cultuurprijs toe. De prijs wordt verstrekt op voordracht aan kandidaten die een relatie hebben met Oost Zeeuws Vlaanderen en/of de culturele activiteit moet plaatsvinden in Oost Zeeuws Vlaanderen. Wat de jury bijzonder aanspreekt is het feit dat beginnende bands met The Road to GraauwRock een podium wordt geboden. Ook de inzet van de vele vrijwilligers, waaronder scholieren die hun maatschappelijke stage zo invulling geven, krijgt waardering van de jury. Ze hopen dan ook dat de cultuurprijs een stimulans is om dit mooie festival te blijven organiseren. En natuurlijk blijven wij dit mooie festival met veel plezier organiseren! De officiële uitreiking van deze cultuurprijs vindt plaats tijdens The Road to GraauwRock 2017 van 24 mei as. (gratis entree). Iedereen die stichting GraauwRock een warm toedraagt is uiteraard welkom tijdens deze prijsuitreiking.

Geplaatst 2 mei 2017.

Kinderen gratis toegang !!

Kinderen tot 12 jaar hebben op Hemelvaartsdag, onder begeleiding van een volwassene,  gratis toegang tot het festivalterrein

Geplaatst 19 apr 2017.

Line-up Graauwrock 2017 compleet

Na de eerdere aankondiging van Lucas Hamming, The Brightt , Daredevils
Belgian Quo Band, Mooi Wark en Orange Skyline is Stichting GraauwRock dan ook uitermate tevreden om de met de laatste naam de line-up te completeren.

 Luminize

Vier jonge Kroatische vrouwen die met een show vol power en uitstraling hun energie en liefde voor muziek overbrengen naar hun publiek.  Hun eerste stappen hebben ze gezet met stevige rock covers van bands als ACDC en Guns ’N Roses maar inmiddels hebben ze hun eigen repertoire opgebouwd en heeft de release van het eerste album in 2015 plaats gevonden.

Ze zijn dan ook een graag geziene gast op grote festivals in NL en op radiozenders als 538, Veronica en 3FM.

Geplaatst 7 mrt 2017.

Line up verder uitgebreid

Orange Skyline

Al voor de release van hun debuutalbum had Orange Skyline op 40 festivals gespeeld en in het voorprogramma van Kensington in de uitverkochte Ziggodome shows. Graag geziene gast bij de wereld draait door en genomineerd voor een Edison.
Volgens het AD ; van de nieuwe generatie Nederlandse bands behoort Orange Skyline tot degene met de grootste kans op succes.

Zeker de moeite waard om ze live te komen aanschouwen tijdens GraauwRock 2017.

Geplaatst 21 feb 2017.

Nieuwe namen GraauwRock 2017 !

Na de eerdere aankondiging van Lucas Hamming, The Brightt en Daredevils is Stichting GraauwRock uitermate tevreden om de volgende namen bekend te kunnen maken.

Mooi Wark

De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok! De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock ’n roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning. Vele hits passeren de revue en met een ijzersterke podiumpresentatie, een flitsend decor en een spectaculaire show wordt iedere bezoeker vermaakt.

 

Belgian Quo band

Ooit leefde de gedachte bij enkele bestuursleden om Status Quo naar Graauw te halen voor een optreden tijdens GraauwRock, daar is het helaas nooit van gekomen. Als goede vervanger heeft de stichting de west vlaamse tribute band kunnen strikken voor een optreden op Graauwrock. Inmiddels al 10 jaar actief en van dit jubileumjaar gaan ze een feest maken. Kom dus ouderwets luchtgitaar spelen op Graauwrock 2017 op de klassiekers van Status Quo !!!

Geplaatst 14 feb 2017.

Openings en slotact bekend !!!

Na de eerdere aankondiging van Lucas Hamming als één van de topacts van GraauwRock 2017 is Stichting GraauwRock dan ook uitermate tevreden om de namen bekend te kunnen maken van de openings en slotact.

The Bright.

De fonkelende ster van The Brightt is helder en rijzend. Na een sprankelend optreden tijdens the road to GraauwRock en het festival de dag daaropvolgend in 2016 kon  stichting GraauwRock moeilijk om de band heen. Met een goede mix van blues en funk weten ze het publiek aan zich te binden. We zijn dan ook blij dat The Bright GraauwRock 2017 gaat openen.

Daredevils

Om het festival te sluiten zijn we daarentegen eens rond gaan kijken om een nieuwe naam te vinden. We kwamen uit bij Daredevils, elk feestje heeft zijn eigen superhelden nodig zoals ze zelf zeggen met een knipoog.  Een spetterende partyband met een repertoire van muzikale hoogstandjes en meezingers in de traditie van GraauwRock.

Geplaatst 7 feb 2017.

Eerste naam GraauwRock 2017 !


 *** Lucas Hamming ***
Medio 2013 verscheen de ster van Lucas Hamming, als deelnemer aan de beste singer songwriter van Nederland, voor het eerst aan het firmament.Sindsdien heeft hij een band om zich gevormd en is zijn ster alleen maar gerezen.3FM serious talent, huisband bij de wereld draait door, never let you down 3FM megahit en optreden op Pinkpop om maar enkele dingen te noemen.

VPRO’s 3voor12 schrijft over het optreden op Pinkpop het volgende: Goed nieuws: Nederland is een rockster rijker. Een grote bos haar, een paars bloesje met net dat ene knoopje open en een rockattitude van heb ik jou daar. Lucas Hamming weet hoe je een publiek in de tang houdt en een show weggeeft die nog lange tijd blijft hangen.

Zijn muziek is het best te omschrijven als indie poprock met stevige gitaarondersteuning,de teksten maken het geheel af. 

Stichting GraauwRock is dan ook zeer tevreden dat we deze vaderlandse topper hebben kunnen vastleggen voor editie 2017

Geplaatst 5 jan 2017.

Inschrijving Road to GraauwRock geopend !

Op donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaart) zal voor de 16de maal GraauwRock plaats vinden. Naast de hoofdact(s) zullen die dag nog een 5 tal bands optreden. In het verleden traden o.m. op: Golden Earring, Normaal, Rowwen Heze, Van Dik Hout, Clouseau, Guus Meeuwis, de Dijk, the Scene, Miss Montreal, vanVelzen, Gruppo Sportivo en vele anderen.

Een van de vijf optredende bands is de winnaar van de bandbattle “The Road To GraauwRock”. “The Road To” is een zoektocht naar jong talent. Middels Poppunt Zeeland , Steenworp, VI.be, Musicfrom, Festivalinfo en diverse andere kanalen zijn we op zoek naar dit jonge talent. De voorselectie wedstrijd wordt gehouden op de sportvelden van vv Graauw (Hulst) op woensdag 24 mei. Aanvang 19.00 uur. (gratis toegang)

De bands treden op 2 podia in de feesttent op. Een 5 tal jury leden zal de beste band selecteren uit de deelnemers.

Prijzen voor deze selectiewedstrijden:
1e prijs Optreden tijdens Graauwrock (25 mei 2017) met een gage van € 300,--
2e prijs € 250,-- en toegangskaarten Graauwrock voor bandleden
3e prijs € 250,-- en toegangskaarten Graauwrock voor bandleden
4e en volgende prijs toegangskaarten Graauwrock voor bandleden

Gezien de tijdsdruk tijdens deze avond kunnen we slechts 6 bands inschrijven.. Inschrijving Bands welke interesse hebben deel te nemen dienen zich aan te melden voor 15 maart 2017. Dit met de vermelding waar de selectiecommissie tenminste drie recente nummers kan beluisteren, deze drie nummers mogen ook meegestuurd worden als MP3 of M4a bestand. Vooraf zal een selectie uit de ontvangen inzendingen worden gemaakt.

Aanmeldingen en verdere inlichtingen bij Eddy de Caluwe, telefoon 06 10907180, e-mail theroadto@graauwrock.nl .

Geplaatst 19 dec 2016.

Concept en realisatie: Ketchup Media.