Nieuwsoverzicht

Bands Road to Graauwrock geselecteerd

De selectie van The Road to GraauwRock 2019 is (onder voorbehoud en in alfabetische volgorde):

Common Strangers        Limburg (B)
Furism                         Antwerpen
Get Well                       De Klinge
Isadore                       Leuven
Five Minute March         Utrecht
Gin & Juice                  Hulst
En de winnaar van Steenworp  Makimura , tot voor kort bekend als Hopeless Romanticism

De volgorde waarin de bands optreden wordt op 29 mei via loting bepaald

Om 20.30 uur begint de eerste band met optreden.

Geplaatst 7 mei 2019.

Iedereen is welkom 29 mei

De personen die twijfelen aan toegang tot GraauwRock for Specials kunnen we mededelen dat iedereen welkom is op deze eerste editie voor Specials. Aanvang 13.00 uur.

Na afloop vindt The Road to GraauwRock plaats.

Geplaatst 13 apr 2019.

Sponsor?

U wenst GraauwRock for Specials, the Road to GraauwRock en/of GraauwRock sponsoren?

Neem gerust contact op via info@graauwrock.nl voor verdere info.

 

Geplaatst 24 feb 2019.

GraauwRock for Specials

Bij GraauwRock for Specials is uiteraard iedereen welkom. Toegangskaarten en/of combikaarten zijn te vinden op pagina Tickets.

Na afloop vindt the road to GraauwRock plaats (dit festival vanaf 20.00 uur is uiteraard gratis te bezoeken)

Geplaatst 21 feb 2019.

Nieuwe namen en opening inschrijvingen The Road to GraauwRock

Dit jaar viert GraauwRock zijn 20-jarig bestaan en de eerste editie voor GraauwRock for Specials. En met trots maken we vandaag de laatste 6 namen bekend voor deze evenementen.
 
Cookies and Cream zal GraauwRock op donderdag 30 mei 2019 vakkundig afsluiten. In 2018 stond deze 6-koppige cover band op het eindfeest van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi en eerder al onder meer op Tomorrowland en Rock Werchter. De lokale helden van HunterStreet maken met hun donkere alternatieve rock de line-up voor GraauwRock compleet!
 
De line-up voor GraauwRock for Specials wordt uitgebreid met Snollebollekes, VOF de Kunst, Tijl Damen en Belinda. Deze acts maken het muzikaal programma van GraauwRock for Specials op woensdag 29 mei compleet.  
 
Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Niet voor niets heeft hij in no-time twee keer het GelreDome uitverkocht.
 
De avond na GraauwRock for Specials vindt traditiegetrouw The Road to GraauwRock plaats. Zeven bands nemen het tegen elkaar op en een jury kiest de winnaar. Die mag de volgende dag GraauwRock op Hemelvaartsdag openen!
 
De inschrijving voor The Road to GraauwRock zijn geopend. De winnaar van de Zeeuwse muziekcompetitie Steenworp krijgt automatisch een plekje op The Road to GraauwRock. Hiermee willen we jong muzikaal talent uit Zeeuws-Vlaanderen steunen en ook andere acts motiveren hun muzikaliteit te laten horen!
 
Bands die interesse hebben om deel te nemen dienen zich aan te melden vóór 15 maart 2019. Dit met de vermelding waar de selectiecommissie tenminste drie recente nummers kan beluisteren, deze drie nummers mogen ook meegestuurd worden als MP3 of M4a bestand. Vooraf zal een selectie uit de ontvangen inzendingen worden gemaakt.

Geplaatst 15 feb 2019.

5 Nieuwe namen !!!

De eerste hoofdact voor GraauwRock for Specials is Wolter Kroes! Hij zal samen met zijn band op de eerste editie van GraauwRock for Specials op woensdag 29 mei 2019 komen optreden. Verder zal ook Bustaflax optreden deze dag.
 
GraauwRock for Specials is een initiatief van Stichting ’t Huus en stichting GraauwRock. Door de bundeling van de kennis, expertise en ervaring van beide organisaties op gebied van organiseren, faciliteren en verzorgen wordt een onvergetelijke festival dag voor mensen met een beperking. Naast muziek zal er ook voldoende ruimte zijn voor ander vermaak zoals bv spelletjes, schminken en knutselen.
 
Een dag later, op donderdag 30 mei 2019, komen Wulf, The BlueBirds en Handsome Poets naar GraauwRock 2019. Eerder werd al bekend dat Racoon de hoofdact zal zijn op deze dag.

Wulf was vorig jaar al te zien op GraauwRock, maar komt op herhaling. Wulf was in 2018 niet van de radio af te slaan. Met hits als ‘Mind Made Up’, ‘All Things Under The Sun’ en ‘Switching Gears’ is het een jaar geworden om niet snel te vergeten. Dit jaar ziet zijn langverwachte debuutalbum het licht.
 
Drie van Nederlands beste zangeressen bundelen hun krachten in het nieuwe countrytrio The BlueBirds! Elkse DeWall, Krystl en Rachèl Louise besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor Americana muziek ontdekten.
 
Van een handrem heeft Handsome Poets nooit gehoord. De band is altijd in beweging. Niet alleen vanwege de uiterst dansbare indiepop en de energieke live-shows maar ook omdat de groep sinds haar oprichting geen seconde heeft stilgezeten. Ze komen hun 10-jarig bestaan vieren op het 20-jarig bestaan van GraauwRock!

Geplaatst 17 jan 2019.

Racoon hoofdact GraauwRock 2019

Dit jaar is het 20-jarig jubileum van het festival en om dat te vieren is Racoon gestrikt als hoofdact voor het festival.

Racoon kan leunen op een lange reeks hits, denk aan ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Brick By Brick’ en het Nederlandstalige ‘Oceaan’. Met hun album ’Look Ahead And See The Distance’ stonden ze in april in een stijf uitverkochte Ziggo Dome. Momenteel doet Racoon een theatertour, zijn ze de maandelijkse muzikale gast bij DWDD en wordt er gewerkt aan nieuwe muziek.

Geplaatst 13 dec 2018.

Concept en realisatie: Ketchup Media.